28. kesäkuuta 2015

loma loppuun liirettää

No niih...loma jo loppuu, olishan tuota mennyt kauemminkin, mutta toisaalta onpahan säästössä vielä hieman syksyä ajatellen. Nyt taitaa alkaa varsinaiset lomakelit, aivan uskomattoman lämmin ilma parhaillaan. Täytyy kyllä sanoa, että eipä ollut meneillä viikoilla valittamista työkelien suhteen, kun vaan puki päälle sopivasti vettähylkivää.

Jos ei aurinko paistanut muuten, niin kukkamaassa keltainen valeunikko huolehti osaltaan päivänpaisteesta:


eikä pekkaa pahemmaksi jäänyt myöskään kevätatsalea, jonka nuput säästyivät tällä kertaa rusakon hampailta tiiviin verkotuksen ansiosta:tulppaanitkin kukkivat vasta kesäkuun alussa. Ostin syksyllä lajiteman Kauppilalta, väreinä mustasta valkoiseen ja erilaiset pinkin sävyt. Noiden kukat alkaa vasta nyt hiipumaan, sanoisin että mukulat olivat hyvä ostos, laitoin ne istutuskoreissa maahan ja meinaan istuttaa ne syksyllä uudestaan. En ole aimemmin moista harrastanut joten kokeillaan...
Narsissit kukkivat myös, mutta niistä laitan kuvakavalkadin myöhemmin.


Sain kukkakaverilta kolme vuotta sitten kuolanpionin pikkuruisia taimia ja nyt nekin kukkivat eka kerran, kukinta on nopsaan ohi, mutta silti olen niin ihastunut tähän kauniiseen kasviin. Lisää omia kasvattamania pikkutaimia on kasvamassa toisessa penkissä. En tiedä miten näitä kasveja vaan siunaantuu lisää ja lisää, pitäisköhän jo hieman hillitä intoa, meinaan että jaksasi myös hoitaa nää kaikki:) Mulla kun ei ole puutarha-apulaista, mitä nyt multakuorman purussa ja joskus nurmen leikkuussa, mutta hänelläpä on paljon muuta ns. kannattavampaa tekemistä.

No kukkiin takaisin...

 Tämä valkoinen pallero on varsin kiva ilmestys, viime syksyinen mukula, joita tilasin 5 kpl:n pussin. Pitäisi ajansaatossa hieman tehdä lisää pikkumukuloita ja leviää, sitä odotellessa. Kyseessä pallolaukka 'Ivory Queen'


Kesäkukkia en nyt kovin paljon innostunut laittamaan, oli niin vileää ja myös aivan säästösyistä. Tuntuvat vuosivuodelta aina vaan kalliimmalta ja alkaa pihassa olla sen verran kukkivia juttuja, että riittää katseltavaa sielläkin. Olishan se toisaalta kiva laittaa kuistien vierustat täyteen kukkasia, mutta kun olisi niin monta kohtaa, mihin laittaa. Tyydyn nyt vähempään, joitakin ruusuja säilyi kellarissa talven yli ja ostin oikeastaan vaan takakuistille ja tietysti Olavi-koiran ikkunan alle piti laittaa ihan omat kukat. Valitsin siihen riippuverbenaa pampaheinän kanssa sekä keskelle salviaa. Pikkuastioissa on mukavat pallerot heinätuppaat, joiden nimi ei sitten jäänyt mieleen.


Kotkanakileijan huikeaa sineä...

Tällainen pikapostaus tällä erää, kävin katsomassa juuri äitiäni ja siitä käynnistä ei jäänyt kovin hyvä fiilis, häneltä murtui lonkka kaatumisen seurauksena toukokuun lopussa ja jouduttiin operoimaan, toipuminen on onnistunut suht hyvin itsessään, mutta henkinen vointi on hyvin heilahteleva, tänään hänellä oli todella huono päivä, saatiin sentään päiväkahvit juotua lähes normaalisti, muu aika menikin tihrustaessa...ei ole vanheneminen helppoa ei...
Nyt on ollut hyvin terapeuttista, että olen saanut puuhata pihassa mieleisessä tekemisessä, on saanut ajatukset toisaalle ja on saanut myös jotain näkyvää aikaiseksi. Töihin paluukin on mieleistä, saa taas paahtaa kivojen asioiden kimpussa.

Oikein hyvää tulevaa viikkoa kaikille ja yritän kuin yritänkin vastata jossain vaiheessa erääseen haasteeseen, jonka sain joskus jo keväällä (Tansku:)

 

20 kommenttia:

 1. Tosi kivat ruukkuistutukset. Kiva kun ne on ryhmänä kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, omin silmin ei aina kaikkea huomaa;)

   Poista
 2. Samaa mieltä kuin yllä :).

  Olen yrittänyt monena vuonna kasvattaa akileijoja, mutta eivät ne meillä menesty...nuo siniset ovat kyllä huippuhienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Akileijan kanssa tarvitaan ilmeisesti aimo annos tuuria, että suostuu kasvamaan..

   Poista
 3. Minäkin tulin tänä keväänä samaan tulokseen, että vähempikin määrä kesäkukkia riittäisi. Vanheneminen tuo omanlaisensa paineet niin lapsille kuin henkilölle itselleen. Omien vanhempieni ikääntymistä seuratessa olen huomannut, että he tarvitsevat paljon apua! Vaikka vain jonkun joka kuuntelee. Voimia sinulle ja iloisia työpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kivasti on viikko lähtenyt käyntiin.
   Onneksi äidilläni on apu koko ajan lähellä eikä tarvitse olla yksin, mutta silti surumielinen olo tulee aina käydessä.

   Poista
 4. Minkähänlaiset ne istutuskorit mahtaa olla? Samaa mietin, kesäkukkien hinnat on.niin kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korit ovat muovisia matalia, joiden pohjalle laitetaan multaa ja sitten sipulit, päälle taas multaa ja kukkapenkkiin umpsukkeliin:) Ohjeessa sanotaan että kukinnan jälkeen voi nostaa sipulit helposti ylös ja siirtää vaikka jonkun pensaan katveeseen, sopii tilalle vaikka kesäkukkia tai jotain muuta kivaa. Pensaan alla annetaan lehtien kuoleentua, pari lannoituskastelua vaan, että keräävät voimaa ensikesän kukintaa varten. Syksyllä voi istuttaa uudestaan maahan. En ole minäkään kokeillut aiemmin, saa nähdä kuinka onnistuu.

   Poista
 5. Kaunis atsalea ja ihanan sininen akileija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkanakileijan taimia sain kukkakaverilta, lisäksi vielä kylvin siemeniä ja hyvin itivät, sininen sävy on niin täyteläinen.

   Poista
 6. Ihanan värinen akilea en ole ennen nähnyt noin kaunista kauniita myös toisetkin kukkset V:)oimia sinulle vanhempien hoitamisessa

  VastaaPoista
 7. Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein hyin on lähtenyt viikko käyntiin loman jälkeen.

   Poista
 8. Tosi hyvät yhdistelmät kesäkukissa....koiruuden ilona :D mikä se onkaan kun kaverilla on aina kivemmat ku itellä?..iskee joka vuos kesäkukkaKateus...hyvässä mielessä toki! sitä kun menee hiukka sekasin siellä puutarhalla kun on niin paljon valokoimaa....meitsi olitänä vuonna liian myöhään liikkeellä....valkoiset riippuPelargonit oli jo FINITO ...piti tyytyä...vauloihin...uursi tuttavuus ne on "ihan kivat"...no ens vuonna en ole myöhässä! ...meillä jo syödään omia kurkkuja! tsemppiä työ arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, vaikka sinullahan sitä silmää on vaikka millaiseen hommailuun, kas tiedän sen:)) Kunpa olisin arvannut tuoda sinulle sieltä reissusta pelakuita, oli nimittäin jos jonkinlaista tarjolla, harmi kun en huomannut kysyä ennen lähtöä...
   Varsinainen kurkkumaakari, niin olivat komiat jo silloin kun pistäydyin teillä, et ollut kotona...

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, harmi kun ennättää nykyisin niin harvoin kameran taakse...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)