12. kesäkuuta 2015

puutarhareissu Pohjanmaan rannikolle

Aikaa on vierähtänyt pitkä tovi viimeimmästä postauksesta. On ollut kaikenlaista sattumusta ja aikaakin todella vähän tälle somelle, mutta nyt olen lomalla ja petraan hieman. Aivan loman alkajaisiksi suuntasimme kukkakaverin kanssa Pohjois-Pohjanmaalle Raahen suuntaan ja siitä kuljimme rannikkoa myötäillen Pietarsaareen saakka. Matkalle osuivat Särkän taimisto Arkkukarissa, Siipon puutarha Kalajoella, Blomqvistin puutarja Lepplaxissa sekä Sundin Puutarha Pietarsaaressa. Olihan siellä kasveja poikineen  ja aika monta kivaa perennaa keikkui auton takakontissa, kun tulimme eilen kotiin. Kolme päivää reissussa kului, ajomatkaa tuli toistatuhatta kilometriä, oli meikä aika poikki illalla, kun ajelin koko matkan itse. Mutta kiva ja antoisa reissu oli. Palaan kasviostoksiin myöhemmin, laitan tälläkerta vaan joitain kuvia matkan varrelta.


Tiistaina Särkällä...

siitten yö erittäin tuulisella Kalajoella, Siipon puutarhalta en muistanut ottaa kuvia, siellä oli aivan mahtavan paljon erilaisia ruusuja. Muistakin nyt että otin kännykällä kuvia supernäyttävistä lajeista.


keskiviikkona Blomqvist ja Sund...yö Pietarsaaressa ja...ja torstaina ennen kotiin lähtöä vielä Aspergrenin puutarha ja koulupuutarha Pietarsaaressa.Että sellainen reissu, kasvikatsaus joku toinen päivä, sillä niitä on aika monta, kun luetaan mukaan myös aiemmin toteutunut Tommolan tilan ja Viherlandian keikka, jolta ei myöskään tyhjin käsin tultu kotiin.

15 kommenttia:

 1. Sullahan vaikuttaisi olevan juuri oikeanlainen tapa viettää lomaa! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :D tai mielikuvitus ei riitä muuhun...

   Poista
 2. Oi, ihanan puutarha- ja taimistopainotteinen reissu! Paras tapa viettää lomaa, minusta ;-) Ei siinä mitään sen kummempaa mielikuvitusta tarvita!

  VastaaPoista
 3. Voi että, teillä on kyllä varmasti ollu antosa reissu. Pitäs itelläki ottaa ja lähteä taimisto reissu, Pietarsaaren kohteissa pitäs kyllä käyä joskus. :)

  VastaaPoista
 4. Särkästä olen kuullut paljon, mutta en ole koskaan käyny. Eihän tuo hirviän kaukana olisi. Sund ja Blomqvist on tuttuja paikkoja, just tällä viikolla kävin jälkimmäisessä. Minusta tuo on ihan mainio tapa viettää lomaansa, miten sen puutarhaihminen paljon paremmin vois viettää.

  VastaaPoista
 5. Erinomainen tapa viettää lomaa.

  VastaaPoista
 6. Ei huono tapa aloittaa lomaa. :) Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Ootte olleet siis täällä meidän maisemissa:) ja täällä on tosiaan tuullut tosi paljon!
  Mukavia paikkoja nuo kaikki:)

  VastaaPoista
 8. Oi on hieno tapa aloittaa loma niin monessa puutarhassa kävitte . Minä en ole niissä yhdessäkään käynyt Hyvää viikon loppua :)

  VastaaPoista
 9. Kuulostaapa kivalle :)
  Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Onpa ollut hieno reissu! Toisella puolen Suomea on enemmän katsottavaa, voi kun pääsis. Musta vaan tuntuu ettei meillä täällä idässä ole mitään tuollaisia taimistoja. Tai sitten on kotipaikkasokeutta :)

  VastaaPoista
 11. Onpas sinulla ollut mukava reissu. Hyvää lomaa ja hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 12. varmasti ihana reissu!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, tuollaisen lomareissun minäkin haluan tehdä! Ihanaa lomaa <3

  VastaaPoista
 14. Kiitokset kaikista kommenteissanne! Puutarhareissu oli todella antoisa ja nyt onkin saanut miettiä päänsä puhki paikkoja uusille kasveille ja lapiota olen kovasti heilutellut. Onneksi pihan reunalla on myös iso multakasa josta saa matskun kukille, ei tarvitse säkeissä roudata multaa kotiin. Ainut harmi on ollut tavan takaa ropisevat sadekuurot ja kova tuuli, toisaalta kasveille tämä sopii paremmin kuin paahtava helle. Nuttua vaan täytyy laitta niskaan ja hattua päähän, niillä pärjää:)
  Hyvää Jussia kaikille!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)