1. heinäkuuta 2015

heinäkuun 1. pvän bongailuja

Heinäkuun eka päivä avautui aamulla suht lämpimänä mutta pilvisenä, nyt illalla olikin jo tuulista ja niin viileää, huh, ihan piti laittaa windstopperi päälle lenkille lähtiessä. 
Tänään tuli tartuttua kameraan ennen töihin lähtöä ja myös töistä tultua, kun bongailin pihakierroksella avautuneita kukkasia. Alkaa ilmeisesti tämä vaihe kesästä, kun mieli ei asetu ennekuin on pakkokierrokset on pihassa tehty. Ja vielä aamuin illoin, ettei vaan mikään jää huomaamatta, on se vaan niin merkillistä, ei kaikki tällaista ymmärrä, kukkakaveri sanookin osuvasti että, kun on tällainen sairaus...
no nyt bongailun tuloksiin...

 'Louise Bugnet'


Iris Sibirica Kita-No-Seiza, joka on nyt tämän kesän hitti, itse olen ostanut jo kaksi tainta, yhden nuputtoman Pietarsaaresta Sundilta ja toisen viimeviikolla täältä Joensuusta mister Tuhatkaunolta, siinä oli nuppu, joka juuri tänään avautui, ylempi kuva otettu nyt illalla ja alempi aamulla. Kas, kävi niin että en muistanut matkatuliaiseni olevan aivan samaa sorttia, no meneehän noita useampikin:)

 Iris Sibirica Alban kukat huojuvat niin somasti pitkien varsien päässä

 ja lehtorikon taimikin oli innostunut jo tekemään ihmeellisen hienon kukan, kun oikein läheltä katsoo.

Tällainen oli tämän päivän bongailun saalis, täytyy painua nyt nukkumaan, että jaksaa herätä aamulla työmaille.


ps. tervetuloa uudet lukijat Ulla ja Tuulikki

6 kommenttia:

 1. No heh, on niitä muitakin puutarhankiertobongailufriikkejä :). Iirikset ovat hienoja kasveja ja kukkimisen jälkeen niiden lehdet notkuvat mukavasti syksyyn asti.

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia, kyllä noita varten täytyy piha kiertää aamuin illoin!

  VastaaPoista
 3. Täällä myös yksi bongailija ja kameran kanssa joka päivä kun kiertää niin tuleepa täytettä koneeseen :D Upeita kukkia! Ai pitäisikin käydä tapaamassa mr Tuhatkaunoa :)

  VastaaPoista
 4. Onpa Louise kaunis. Sitä minulla ei vielä olekaan - sitäkään.

  VastaaPoista
 5. Beautiful. have to put the white iris on my list. So fragile and nice.
  All my best
  Elisabeth

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)