11. elokuuta 2015

värejä illanhämyssä ensimmäiset tämän kesän päivänliljauutuudet avaavat nuppujaan


 loistokärhö 'Huvi'

jalokärhö  'Fujimusume'

 täyteläisen punainen ruusu, joka on talvehtinut oikein hyvin, nimi hieman jossain muistin syövereissä, ei tule mieleen, joku Maindoll tms..

 kanadalainen 'Morden Centennial', nämä kukat tosin jo hieman vanhempia, uusia nuppuja näyttää kehittyvän koko ajan. Näitä omajuurisia ruusuja suosittelen muillekin, varsinkin jos haluaa piennehköä ja leviämätöntä lajia. Värejäkin on tosi paljon ja vihdoin taimistoilta alkaa löytää valikoimaa, ainakin Blpmqvistin puutarhalla on paljon vaihtoehtoja. Tänä kesänä eivät kirvatkaan ole iskeneet tähän ruusuun.

 vuosia vanhat mummonruusut vaan jaksavat kukkia, talvet nukkuvat kellarissa
vanha vaaleanpunainen patioruusukin innostui tekemään oikein muhkeat kukat, kuva tosin jo kertoo näiden kukkien olevan loppusuoralla, vieressä äitienpäivän jälkeen ostamani markettiruusut aloittelevat kukintaansa, halvalla hyviä kesäkukkia:)

  sokerina pohjalla aivan ihana Rosa 'Schneewittschen', että pikkuisista nupuista kehekytyykin valtavat kukat, tämäkin n. 10 cm leveä. Ihmettelin, kun säilyi talven yli ja jaksaa nyt kukkia, siis kannattaa näköjään  testailla hieman arempiakin juttuja.

Ilalt alkaa olla jo melko pimeitä, tänään onkin oikein ukkosen makuinen ilma, tyyni ja hieman hautovan lämmin, oikein mukavaa kaiken sen viileyden jälkeen. Lomanenkin lähestyy, ensiviikko töitä ja sitten saa viikon huilata, tulee tosi tarpeeseen. Ehkäpä pääsen keräilemään vattuja tai sieneen tai muuten vaan metsään...sama se, nautin joka tapauksessa. 

oolrait... tässäpä tämänkertainen kuvakimara kun en oikein muutakaan keksi...8 kommenttia:

 1. Upeat ruusut! Mukavaa tulevaa loman aikaa.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia ja kauniita värejä. Hyvää ansaittua lomaa ja metsästysonnea!

  VastaaPoista
 3. Kukkailoa pursuavia kuvia. Olen törmännyt tuohon fujimusumeen ennenkin ja tykkään että on ihana kärhö!

  VastaaPoista
 4. Oih, miten upeita ruusuja ja kärhöjä!

  VastaaPoista
 5. Upeita kukkia, ei tuohon ole mitään lisäämistä. Mukavaa tulevaa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ja ihania kukkia. Kiva kun innostuit siitä, jos me pohjoiskarjalaiset bloggaajat joskus tapaisimme. Ehkä ensi kesänä? Käyhän tutustumassa minunkin blogiini, minulla on tavallinen omakotitalon puutarha Joensuussa. http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Kiva jos jäät myös seuraajaksi. Minulla on nyt 49 seuraajaa ja olen luvannut järjestää arpajaiset kun saan 50 seuraajaa!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)