22. maaliskuuta 2015

loman rippeet ja jotain kevätpuuhaa

No niin, loma on sitten lopuillaan ja täytyy sanoa, että ainakin lomakelit olivat yli odotusten. Eipä tarvinnut lumikenkiä, ihan sai hipsutella maastolenkkareissa pitkin vahvoja kantavia hankia. En edes muista, milloin olisi ollut näin kantavat hanget. Aamuisin likipitäen pari tuntia huiskahti metsien ja peltojen katveessa. Ja niitä pisamiakin sitten tuli lisää, ompahan jotain lomamuistoja.  pajunkissatkin jo pullistelevat niin komeina
Aamureissuilla joutui turvautmaan kännykkäkuvauksen, kun toisessa käsipuolessa roikkui menohaluinen Olavi-koira, niitä puppelin jälkiä kun oli jokapaikassa. Oli hieman tarkennusvaikeuksia, mutta en hennonnut jättää Olttua kotiin, kun oli niin innoissaan aina kun näki, että vedän ulkovaatteita päälleni. Kivaahan meillä oli, nautimme molemmat kauniista auringonpaisteesta ja jalan alla olevasta tukevasta lumipinnasta.Kurkistin eräänä päivänä kellariinkin ja siellähän oli mukavat näkymät, kaikissa kärhöissä oli n. 10-15 cm pitkät alut. Hienoa, vielä saavat olla pari, kolme viikkoa keltsussa, sitten nostan ne valoon. Ruusujen oksatkin olivat niin vihreät ja myös jo vuosia vanha sypressi, se oli niinkuin olisin sen juuri laittanut talviteloilleen.

Siemenet on kylvämättä, ja oikeastaan taitavat jäädäkin, nyt täytyy priorisoida näitä puuhiaan. Ehtiihän noita kylvää sitten maahan ja lavaan ulos, salkoruusut voi ainakin laittaa lavaan varttumaan. Kauppilan kuvastokin tulla tupsahti ja tilasin siitä spidereita (päivänliljoja) ja muutaman vuokon, joita jo yritin saada viime keväänä, mutten onnistunut, jospa nyt sitten.

Kyllähän sitä kaikkea tekisi mieli, mutta tilaa alkaa olla aika vähän, tai ainakin kukkapenkkejä pitäisi taas leventää. En oikein uskalla ottaa nyt hyvin isoja projekteja, jos jää sitten vaikka tekemättä, joko ei vaan jaksa töiden lomassa tai tulee jotain... Täytyy antautua noille entisille kasveille ja odotella viimekesäisien istutuksien tuloksia. Onhan siellä aika monta uutta pionia ja ruusua tulossa...
Pari puutarhareissua on suunnitteilla ja senhän arvaa, että jotain jännää niiltä reissuilta mukaan tarttuu kuitenkin.

Paremman puutteessa ja kevätkukat mielessä ostin eilen pari ruukkukrysanteemia Kukkatalosta, tein vileenit, sain halvalla, kotimaisia 5€/2 kpl!! 
Mummokukkia minusta, kai se johtuu siitä, kun äidilläni oli usein noita.

Näihin kuviin, hyvää viikkoa lukijoilleni ja palaillaan taas eetteriin!!

17. maaliskuuta 2015

pihan koristuksia

Kävin puutarhan puolella ja alla satoa...

... ja mitähän muuta vielä viikon aikana löytynee...


14. maaliskuuta 2015

hip, hei, lomaaaaa...

On sitä odotettukin, viikko vaan mutta luulempa ehtiväni tehdä taas kaikkee kivaa ja rentouttavaa. En ole kovin tarkkaa suunnitelmaa tehnyt, olen tällainen sitoutumiskammoinen. Aina pitää jättää pelivaraa mukaville asioille, motto vois olla, että teen mitä nyt sattuu huvittamaan. On tietenkin olemassa tiettyjä juttuja mitä pitää tehdä jokatapauksessa mutta niiden välissä...
Ehkäpä jonkun siemenkylvöksen laittelen, muistaakseni salkoruusun siemenet odottavat multaan pääsyä ja jotain muutakin.

Tänään oli tosi aurinkoinen päivä ja kaksi kertaa ehdin lenkkeillä koiran kanssa, varmaan ainakin yksi pisama on tullut näkyviin niiden talvisin piilossa olevien joukosta. Jos kelit jatkuu tällaisena, pisamia on kovasti luvassa lisää, tai kesakoita, kuten meillä sanotaan.

Viimekesän kuvia ehdin myös plarailla...


Kissankello olen siirtänyt ihan vaan tienpenkalta omaan pihaan ja hyvin menestyy ja siementää ahkerasti


 Kivaa olis taas kärhöjenkin kasvua ja kukintaa seurailla, kellarissa ovat vielä kaikki ja taidan ne nostella vasta huhtikuun puolella ylös, olen aiemmin ehkä hieman liian aikaisin ottanut valoon ja sitten joutuu niiden kanssa puljaamaan, kun autotallissa kasvattavat honteloita pitkiä versoja.

 ja tietenkin himoitsen taas kamerallani niitä kaikkia hienoja yksityiskohtia, mitä pihan kukista ja kasveista löytyy tai muualta ympäristöstä.

Haaveiluksi taas meni mutta menköön...niiden voimalla jaksaa, jaksaa..

Tervetuoa lämpimästi uudet lukijat, toivottavasti viihdytte mukana blogini matkassa.

Hyvää viikonloppua kaikille! Meillä on täällä meneillään ampumahiihtotohinat, mutta ei ole paljon tullut seurattua, ainoastaan töistä tullessa on joutunut poikkeukselliseti ruuhkaan yleensä niin väljällä kotimatkalla. On jos jonkinmaalaista rekkaria ja menopeliä, huomennahan ne kisat taitavat jo loppuakin...