17. tammikuuta 2016

aurinkoinen pakkaspäivä

Kiitokset kaikille edellisen postauksen kommentoijille, ihanaa kun niin monelle tuli kiva mieli katsellessa kesäisiä kuviani:) 
Ja tervetulotoivotus muutamalle uudelle lukijalle, kun olette liittyneet mukaan.

Pakkaset eivät vaan ota hellittääkseen, tänäänkin lukemat painuivat 20 asteen tienoille, vaikka vähältähän tuo tuntu lukemana, kun on viimepäivinä ollut mieluummin 30 tienoilla. Ulos vaan täytyy urheasti pinnistellä, kyllä sitä pärjää, kun vaan pukee kerroksia päällekkäin. Kasvotjää koville, ainakin minulla, kun muuten tulee todella herkästi liiankin lämmin mutta naama paleltuu, en pysty pitämään mitään suojaavaa huivia suojana, alkaa ahdistamaan. No sompaillen pärjää. 
Tänään paisoi aurinkokin ja sai hangen kimmeltämään tuhansin tuikkein, todella kaunista. Yritin kuvata, mutta eipä ollut kovin iisiä, kun ei oikein näe lumea vasten tarkennusta ja sormetkin kohmettuu. No joitain kuvan tapaisia sain napsittua muistoksi tästä päivästä..

Kissapetoja oli ollut liikkeellä, lynx lynxit olivat marssineet peräkanaa tien ylitse...näin muuten sudenkin jäljet tuossa pari viikkoa sitten, huh, ei oikein tuntunut kovin kivalta. Varmistelin kerran jos toisenkin, mutta askelväli ja askelluksen tyyli ei jättänyt epäilyksen varjoa.

 Iltapäivän matalat auringonsäteet peilasivat kauniisti keijuangervon kukkajämistä, talvikin on kaunista. Ihanaa, kun päivät alkavat valostumaan ja pidentymään. Kivaa iltaviihdettä on lueskella puutarhablogeja, niin monella on jo kova into kevään suhteen ja mitä moninaisimpia suunnitelmia tuntuu olevan vireillä. Korpikankaan siemenluettelo saapui viikolla ja olipa sitä niin mukava taas selailla ja aprikoida, ostaako siemeniä vai ei. Päädyin päätökseen ei, ainakin toistaiseksi. Hieman on nyt ikävä sivukaiku käden suhteen, liukastuin tosi pahasti joulun aikaan aaton aattona ja ilmeisesti olkapää jotenkin revähti ja nyt ei oikein ole hyvän tuntuinen. Luulin, että paranee, mutta yöllä särkee ja muuta sellaista. Huomenna käyn lääkärissä varmuudeksi, saa tarkistaa, onko mikä vialla vai ei. Käden toiminta on kuitenkin onneksi kohtuullista, varmaan tarvitsee vain aikaa parantuakseen, uskon niin. 
Neulekärpänen puraisi pikkuisen ja aloin kutomaan sukkia, siitäkään ei käsi oikein tykkää, mutta siitä viis, tehdään minkä kerrallaan pystyy. 
Tällaista ajatusten harhailua tällä erää, täytyy mennä uunin hiillosta hämmentelemään ja koirakaverikin kaipailee jo iltalenkille.

 

12 kommenttia:

 1. Onpa siellä ollut hurjat pakkaset. Täälläkin pakkanen on kirstymään päin ja lähentelee kahtakymmentä astetta. Luminen maisema ja kuuran kuorruttamat puut ja pensaat ovat nyt kyllä satumaisen kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, pakkasta on piisannut, on perin merkillinen ollut syksy ja talvi, jouluun saakka melkein kesäkelit ja nyt pakkaset paukkuvat, luonto näyttää ihmeensä:

   Poista
 2. Hangen kimalluksen kuvaaminen on haasteellista, olen myös yrittänyt.
  Hyvin näkyvät timantit hangella kuvissasi.
  Toivon kädelle paranemista!

  VastaaPoista
 3. Ihanat lumikimalluskuvat!
  Toivottavasti kätesi paranee pian ja hyvin.

  VastaaPoista
 4. Upean näköistä kimaltavan kevyttä pakkaslunta, se on myös paras talvisuoja kasveille pakkasessa.

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja kylmää :)
  Ihanaa kun päivät tosiaan pitenevät.

  VastaaPoista
 6. Talvikuvat ovat aina niin kauniita! Kyllä se kevät sieltä vielä tulee! Parempaa vointia!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kimallusta olet saanut tallennettua. Tämä on ollut aika kylmä tammikuu täällä etelässäkin, vaikka ei ihan kolmenkympin lukemiin olla menty.
  Tuollaiset käsivaivat ovat ärsyttäviä, kun ne hankaloittavat kaikkea tekemistä ja nukkumistakin. Jouduin hakemaan toisen kortisonipiikin olkapään nivelpussitulehdukseen ja kutomista on kivun vuoksi täytynyt kovastikin rajoittaa.
  Päivät kuitenkin pitenevät ja kevät lähestyy.

  VastaaPoista
 8. kauniita kuvia! Toivottavasti kätesi tulee pian kuntoon!

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniita kuvia minustakin. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit vierailulle myös Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 10. Hei Anski!
  En löydä täältä sähköpostiosoitettasi, joten laitan sinulle tänne viestin: Voitit kissalaatikon Autuaan olon arvonnassa. Lähetä osoitteesi blogin sähköpostiin niin kisut lähtevät luoksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii...ihanaa, onpa hieno ja harvinainen tuuri kerrassaan, kiitos! Laitan osoitteeni tulemaan:)

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)