14. helmikuuta 2016

ystävänpäivän virkistysretki Botaniaan

Talven selkä on taittunut melkoisen hiljaisuuden merkeissä ja niinpä tuli mieleeni houkutella ystäväni parhaimpani pienelle retkelle toisenlaisiin tunnelmiin, tropiikista aavikolle ja kaikkea siltä väliltä.  Ulkona ei oikein ole vielä muuta kuin törröttäjiä ja kai se kesä jo välkkyy jossain aivojen takalohkon vasemmassa nurkassa. Suuntasimme siis Joen kaupunkiin Botaniaan http://www.botania.fi/, ystäväni muistutti jälleen kerran, että kyllä pitäisi sinne Azoreille... tietää mistä puhuu siellä käyneenä...no ehkä joskus sitten. Alla pieni otanta Botanian elämästä ja kaveista.

Juuso ( valkoinen kakadu) oli tapansa mukaan vastaanottamassa kaverinsa ( amatsoni) kanssa vieraita, mutta pahaksi onneksi oli päivätirsojen aika, ei jaksanut ees huutaa "terrrveee!" Silmät lurpotti vaan puolitangossa..Oli siellä monenmoista puuta ja pensasta, perhosiakin jonkun verran. Ei sattunut nyt paras perhosaika. Sinne tuodaan käsittääkseni aika usein kotiloita, jotka kuorituvat puutarhassa ja joskus siellä on niin paljon mitä värikkäämpiä perhosia, ettei meinaa sekaan sopia.Kaakaopuun hedelmiä ja mandariineja.


 
Aavikko-osastollakin oli katsottavaa.


En ole ennen nähnyt kukkivaa rahapuuta.


Olipa mukavaa rupatella ystävän kanssa hieman erilaisessa ympäristössä. Kierroksen jälkeen suuntasimme keskustaan makoisille leivoskahveille uudessa Osuuspankin talossa sijaitsevaan pikkukahvilaan. Oi että oli virkistävää, on se joskus tarpeen tällainen pieni irtaantuminen normaaleista arkisista rutiineista. Iltaa kohti kotonakin oli huisketta, kun muuan erittäin suulas mies toi kuhia, oli saanut niitä verkoilla runsaasti ja sitähän kelattiin sitten suureen ääneen ja erittäin monisanaisesti:) Kaiken kruunasi sukulaisperheen visiitti kolmen pienokaisen kanssa, joista pienin vasta toisella vuodella ja hän ehti sitten aivan joka paikkaan, niinkuin pitää ehtiäkin, mukavaa seurattavaa nuo lapsukaiset<3

No nyt on aika painua pikkuhiljaa yöpuulle ja huomenna sitten taas virkistyneenä työkuvioihin. 

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille, jotka pistäytyvät tällä sivulla;)5 kommenttia:

 1. Upeita perhosia ja kivat kuvat.

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno paikka, tuolla olisi kiva käydä!

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa kivalle paikallle. Mukavaa viikkoa sinullekin :)

  VastaaPoista
 4. Hieno paikka! Vaan eikös tuo ollutkin lakkautus uhan alla, vai muistanko ihan väärin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oikein muistat. Yliopisto luopui sen ylläpidosta ja nyt Botaniaa pyörittää Botanian ystävät erilaisten instanssien tukemana. Toivottavasti toiminta pysyy kannattavana, olisi suuri menetys seudulle jos toiminta hiipuu. Paljon vaatii talkootyötä ja tahtoa.

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)