5. maaliskuuta 2016

kevättalven tuumailuja

Nyt voi sanoa, että on oikea kevättalvi, nimittäin tuntui niin tutulta, toistuvalta tilanteelta viime viikolla. Aurinko paistoi ulkona niin kirkkaasti, että silmiä häikäisi, siis ikkunasta katsoen ja kurkkuun koski ja rintaa ahisti. Meillä jylläsi oikein kunnon kevätflunssa, molemmat oltiin kipeänä, minulla tauti äityi kovaksi röhinäyskäksi ja miehellä poskiontelontulehdukseksi. Kolme päivää piti huilia töistäkin, kun ääni pihisi kuin tiiliskivien välistä. No onneksi nyt on voiton puolella nämä tällaiset kevään merkit. 

Eipä kevään merkkejä ulkona vielä kovinkaan paljon ole, hanget vaan lisääntyy päivä päivältä. Jännityksellä odotan, kuinka istutukset ovat selvinneet ankarista paukkupakkasista, mm. omppupuu, joka teki jo muutaman ompunkin viimekesänä, hillittykasvuinen valkeakuulas.Keltalehtiangervokin voi olla riskirajoilla.


Marokonraimikin peittelin syksyllä havuilla varmuudeksi. Tällä kaunottarella on ihanat pitsimäiset lehdet ja kaksiväriset kukat joiden alapinnat ovat punaiset. Tulee hieman pihasaunio mieleen tästä kasvista ainakin lehtien puolesta ja tuoksusta. Erinomainen kasvi hiekkaiseen ja kuivaan, aurinkoiseen paikkaan.


Suloinen nukkeakileija, ah, älä vaan lannistu...
 
   
Viimekesän piennar-osaston kukkamelskettä, laitoin syksyllä taas melko paljon sipulikukkia tuonne sekaan ja onpa siellä seassa amerikanpionin pikkuinen taimikin, sain sen kukkakaverilta. 
 
Yksi ongelma on myös... nuo rusakkopojut, laitoin luumupuuhun kolme Nassut pois -hajupalloa, josko pysyisivät loitolla paremmin, en haluaisi, että syövät koko puun. Aiemmista palloista on tosi hyviä kokemuksia.  Viimetalvena jo hieman silppusivat oksia, koska pallot hautautuivat lumen sisään, sulaa laiskuuttani en niitä käynyt nostamassa ajoissa ylemmäksi. Puu on jo sen verran iso, ettei pysty oikein kunnolla verkottamaan ilma isompia viritelmiä. Muutama luumu tuli jo noihin kukkien pohjiin:)
 
 
 Että odottamista on ja jännitystäkin...
 
Hei, arvonta on vielä voimassa 20.3. saakka, saatanpa jotain pikkuista lisätä vielä mukaan pikkuarvontaan, jos tuolla kylillä käydessä sattuu eteen jotain mukavaa lisukkeeksi...osallistu tästä 

Hyvää viikonloppua!


 
 
 

24 kommenttia:

 1. Jännittävät ajat on tosiaan käsillä. Toivottavasti kasvit ovat selvinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se vaan kumma, kasvit on kuin lapsia:) aina pitää huolehtia..

   Poista
 2. Ihan totta tuo lasten hoivaaminen:) Entäpä sitten ne taimi vauvat:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D totta, niitä ei vielä muuten ookkaan...

   Poista
 3. Toivottavasti kasvit selviävät. Paukkupakkanenkaa ei haittaa, jos vain lunta on tarpeeksi suojana. Nyt kovat pakkaset sattuivat ainakin täällä meillä lähes lumettomaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kävi meilläkin tälläkertaa ja siksi huoli on niin suuri, mutta ei auta kuin odotella ja hyväksyä tapahtunut, mikäli kasveja on kupsahtanut, luonto se määrää...

   Poista
 4. Miten viehättävä nukkeakileija!
  Nyt on ihanaa aikaa suunnitella kesän pihaa ja unelmoida!

  Leppoisaa viikonvaihdetta täältä kukkivien mantelipuiden katveesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan parasta aikaa unelmoinnille, keväällä, sitten kun lumet ovat sulaneet alkaa arkinen aherrus:)

   Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinne mantelilaaksoon, voin vaan kuvitella tuon tunelman. Kiva kun käväisit blogissani:)

   Poista
 5. Joo, kohta nähdään, jäikö pakkasten jäljiltä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, ettei ole koskaan ennen ollut näin jännittävää kevättä, kaikki talven yli menneet ovat plussaa.

   Poista
 6. Kohtahan nähdään kuinka kasvelle on käynyt talven jäljiltä:)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti kasvit ovat selvinneet! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää sunnuntaita ja tulevaa viikkoa myös!

   Poista
 8. Joka kevät sitä jännittää, miten kasvit ovat selvinneet talvesta. Kiitos tuosta hajupallo-ideasta. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin pallot meidän nykyiseltä Hankkijalta, kuten aiemmatkin, henkilökunta kertoi saavansa niistä hyvää palautetta asiakkailta. Olen Teresa-ruusunkin miinoittanut pallolla, kas kun rusakot innostuvat sitäkin popsimaan.
   Hyvää sunnunta-iltaa!

   Poista
 9. Aijaijai, sinun syytäsi, että vakavasti rakastuin nukkeakileijaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tuollainen positiivinen syyttely:) Nukkeakileijan kukka on niin siro ja sievä, itse hurmaannuin siihen aivan totaalisesti, kun nuput avautuivat.

   Poista
 10. Täällä oli ihan justiinsa samanlaiset taudit ja juurikin noinpäin kuin teilläkin. Nyt niistä on jo onneksi kohtuudella selvitty. Mutta aurinko piileksii. Monta päivää on satanut lunta hiljokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole aurinkoa täälläkään näkynyt, lunta vaan hipsuttelee tai räntää tällähetkellä. Mutta on se kevät tulossa, juuri iltakävelyllä kuulin pöllön huhuilevan...kaveria kyselee kuusikossa..

   Poista
 11. Aivan ihana akileija!!

  VastaaPoista
 12. Täälläkin jännitetään kuinka kasvit ovat selvinneet?

  VastaaPoista
 13. Nukkeakilea niin kaunis kyllä täälläkin jännittää miten kasvit pärjäsi niistä kovista pakkasista Toivotaan parasta että selvisivät :)

  VastaaPoista
 14. Voi ihanuus mitä rehevyyttä, ja nukkeakileija on todella suloinen. Nyt ei meinaa enää millään malttaa odottaa ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)