8. heinäkuuta 2016

Buckeye Belle ja muita kuvia viikolta 27


Tätä, jos mitä olen odottanut pionirintamalla, Buckeye Belle kukki ensimmäisen kerran. Olen istuttanut sen n. 3 kesää sitten ja nyt vihdoinpyöräytti peräti kaksi tummanpuhuvan punaista kukkaa. Odottaminen kannatti, kukan väri muuttui valon mukaan ja hohti välillä satiiniselta. 

Viime syksynä istutin kolme pellavaliljan mukulaa, niistä nousi kaksi joista toinen on kitulias. Kukan väriä oli hyvin vaikea saada toistumaan oikein, on niin loistavan kirkkaan punainen. En tiedä miten tämä menestynee jatkossa, mutta täytyy muistaa olla keväällä varovainen kitkiessä, alut ovat näköjään niin hentoiset. Olin varmaan nytkin vahingoittanut toista alkua.

Hempeän möyheän Sarah Bernhardin sain äidin kukkapenkistä muutama vuosi sitten ja luulin sen olevan perinteinen tummanpunainen, tämä oli kiva yllätys ja muisto äidistä.

Tänään aamulla oli helteisen kosteaa ja aurinkoista, kaikkialla kiilteli pisaroita kuin pieniä kirkkaita helmiä. Aamut ovat parasta näin kesällä. Muutaman aamuna olen lähtenyt lenkille jo varttia vaille viisi, kun uni karkaa silmistä niin toivottoman aikaisin. Liikkelle lähtöä on hieman jarruttanut karhujen liikuskeleminen parin viikon ajan tässä tienoilla, mutta nyt näyttää siltä, että ovat siirtyneet toisiin maisemiin. Kettuja olen tavannut useanan aamuna, pari poikastakin kisaili tiellä, kun eivät huomanneet heti minua. 
Ilmat ovat olleet hyvin vaihtelevia, välillä sataa rankasti ja välillä aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, lämpötilat parinkymmennen asteen paremmalla puolella. Ihan kelpo lomakelit. Kukkia pukkaa ymäri pihaa, mutta en nyt ole kiireiltäni kovin paljon kuvannut. Sukujuhlat viime lauantaina antoivat paljon ohjelmaa leipomisen ja muun järjestelyn merkeissä, siskokin oli kylässä viikon päivät. 

Vielä on lomaa ensiviikko ja kukkakaverin kanssa on tarkoitus käydä vuotuisella Tommolan tila -retkellä sekä Viherlandisaa ja Plantagenissa. Siinäpä se päivä kuluukin melko tarkkaan.

Lopuksi vielä pari pisarakuvaa tältä aamulta... ja joskus se epäonnistunutkin kuva näyttää ihan hauskalta...


 Mukavvaa viikonloppuu!


18 kommenttia:

 1. Kauniita kukkasia. Kiitos samoin hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit blogissasi, kiitos!

   Poista
 2. Kivat kuvat. Upea tuo pioni! No, eipä olisi kiva törmätä karhun kanssa heti aamu tuimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä niin ja minä, joka en ole mikään säikky luonnossa huomaan miettiväni että jospa sittenkin käpsii vastaan kuten naapurille.. oli ylittänyt tien etupuolelta... en haluiaisi moiseen tilanteeseen ja tiedettiin liikuvan pentujen kanssa.

   Poista
 3. Buckeye Belle on ramaattisen kaunis ja pellavaliljan väri on kuvassa mielestäni aivan uskomattoman kaunis ja erikoinen. Tykkään kovasti.
  Hyvää loman jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo Belle on kans niin ihana, hieman dramatiikkaa hempeiden keskelle.

   Poista
 4. Joku vuasi sitte, tääläki pyärii muutama karhu. Ny ei oo kukaa puhunu mitää.
  Pellavalilija on aivan uus tuttavuus. Pisaroota on riittäny ja nii kylymääki on ollu, että toppatakillaki on ollu käyttyä.
  Mukavaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma loppuu vaan aivan liian pian:( olis tuote menny pidempäänkin. Onneksi lomasäät ovat olleet melko suotuisat, meilläpäin aika lämmintä. Toivon, että pellavalilja säilyy ensikesäksikin, on se niin erikoinen väriltään.

   Poista
 5. Upeaa kukintaa niin pioneissa kuin lijassakin.
  Täällä on satanut tasaisesti monta päivää ja lämpötila on ollut vajaa 15 astetta. Toivottavasti aurinko näyttäytyisi pian täälläkin ja lämmittäisi säteillään kalseaa ilmaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, lämmin ilma on kuitenkin niin mukavaa vaikka hieman sataisikin välillä.

   Poista
 6. Voi että tuo Buckeye Belle on ihana! Ooh. Aah. Nyt sellainen täytyy varmaan hankkia... eihän tuota voi unohtaa tämän kuvan nähtyään.
  Voi että, mulla oli kerran pellavalilja, mutta se oli huonossa paikassa ja menehtyi parissa vuodessa. Sen väri on niin tulinen ja hunajainen tuoksu ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, en voinut kuin ihailla, joka välissä kävin kukkapenkin reunalla, tais jo läsnäolijt epäillä olotilaani kun kohkasin siitä;)
   Enpäs arvannut pellavaliljaa nuuhkaista..harmi.. no ensikesänä toivottavasti.

   Poista
 7. Ihanat heinäkuvat! Sarah on aivan ihana, puutarhan kuningatar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarah on kaunis todellakin, vaikka en ollut vielä oikein aiemmin suýttynyt sille. Pidän myös ns. luonnonlajeista todella paljon.

   Poista
 8. Upea Buckey Belle, pionit yleensäkin ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja taitaa nyt äydä niin, että pionipenkki saa laajennusosan piakkoin.;)

   Poista
 9. Upea pioni, niin tumma väri.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)