25. heinäkuuta 2016

lähes trooppista lämpöä ja muutama kesäkuva

No nyt tarkenee, jos lie niin kylmää ollutkaan. Sateet ovat olleet melko tiuhaan vieraana mutta nyt on jo mennyt useampi päivä ilman pisaraakaan. Yölämpötilatkin huitelevat kahdenkympin paremmalla puolella.

 Kiiltomalva

Kesäretki Tommolan tilalle tuli tehtyä ja taas sieltä löytyi ehdottomasti tarvittavia (hmm..) kukkia pihaan. Olen pykäämässä reunimmaiseen tontin nurkkaan varjopihaa ja sinne tarvitsee taas kaikkea uutta kivaa. Löytyihän niitä muutamia, erilaisia kuunliljoja ostin sekä keijuängelmää ja jaloängelmää. Ihana tähkäkimikkikin kotiutui meille, haisee hieman erikoiselle mutta siedettävästi. Huomasin vaan istuttaessani, että aluellehan menee tosi paljon kasveja, jos alkuperäinen suunnitelma toteutuu. Nyt peittyi vasta musrto-osa nurmikkoalueesta, yhdellä nurkalla on hiekkakerros, joten en tiedä, mitä siihen sitten laittaisi, aika näyttää. Onneksi pihasta löytyy enenstään rönsytiarellaa, taponlehteä, kolmilehteä, peittokurjenpolvea ja ehkä muitakin varjoon sopivia, joten ei tarviste kaikkea ostaa. Meillä on täällä Joensuun seudulla kasvien vaihtorinkikin facebookissa, sieltä voi osua kohdalle sopivia juttuja.
Matkalla tuli käytyä myös Viherlandiassa ja Plantagenissa, silloin satoi todella rankasti ja Viherlandia tuntui melkein hukkuvan veteen. Läheisessä Kuokkalan kartanossa valkoisessa salissa kahvittelimme klassisen musiikin tahdissa, ah.. se oli niin rauhoittavaa.

Hannes Autereen huone
 Kuvan lähde: http://kuokkalankartano.fi/galleria/

Työt ovat alkaneet viikko sitten ja nyt huomaa, miten paljon piha vaatiikaan aikaa pysyäkseen jossain ruodussa, ei ehtisi paljon muuta. Viikonloppuna keräsimme vattuja, niitä on todella runsaasti näillä kulmilla ja nam..talven varalle saimme pakkaseen ihan mukavan määrän. Niiden paras aika alkaa olla jo ohi, nyt voisi suunnistaa vaikkapa tattimetsään.

  Tarhajuorun kappale:)

Nyt täytyy vaan nauttia keskikesän väreistä ja tunnelmista, värejähän pihassa riittää, keltaisesta sinisen ja punaisen kautta valkoiseen, pian alkaa illan sävyt tummenemaan ja tulee elokuun ihanat kuutamoillat ja saa laitella vaikka kynttilöitä ulos. Mutta ei ihan vielä, ensin nautitaan valoisa aika pois!

 Mitkä lie jäärät siinä, kaksin aina kaunihimpi:) 

Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille!
5 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Hieno on tuo kiiltomalva.

  VastaaPoista
 2. Juoru on nätti perenna. Piti hankkia uusi, kun talvi vei entisen.

  VastaaPoista
 3. Tarhajuoru on kaunis, ihan uusi tuttavuus minulle. Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia kasveja olet ostanut. Toivottavasti vilautat meille varjopenkkiäsi jossain vaiheessa, siitä tulee varmasti ihana. Ja hieman kesän lempeäkin olet päässyt todistamaan :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)