20. elokuuta 2016

Elokuu jo vaikka kuinka pitkällä

On tainnut jo syksyksi kääntyä, eilen oli aurinkoinen ilma mutta tänään on niin sateista ja harmaata. Ikkunasta katsoessa näkyy nuokkuvia päivänliljoja ja syyshortensiankin kukat painuvat niin alaspäin. Ei oikein nyt syyskukkijat pääse oikein loistoonsa. Eipä näille keleille mitä mahda, toisaalta metsään nousee sieniä ja puolukat pullistelevat tosi isoksi. No puolukat saa minulta olla rauhassa, viime sunnuntaina sain kolme sangollista kanttarelleja ystäväni avustuksella. Tykkään puolukoista, mutta kun en pysty keräämään, todennäköisesti joutuisin saikulle jos niin tekisin, on nyt niin huono tilanne selän vuoksi. Siksi tämän bloginkin olen jättänyt sivuun, kun en työpäivän päälle voi enää istua lisää koneen ääressä, täytyy vaan yrittää kävellä, kävellä ja kävellä...Nopeammin päivittyvät facebook ja kuvia löytyy instagramista anslii_19 osoitteesta.

Joitain kuvia kuitenkin mm. uudesta päivänliljastani 'Kangars', oikein verenpunainen  joku vihmerä katkasi kukkavarren, veikkaan harakoita, niiltä syntyy näköjään mikä vaan..

Kävimme ystäväni kanssa kesäreissulla Kiteellä Suomen Pietarhovissa, joka olikin hyvön erikoinen ja erilainen puutarha. Tunnelmassa on viitteitä englantilaisesta kumpuilevasta puistosta/puutarhasta laajoinen näkymineen ja symmetrioineen. Paikan isänät oli saanut innoituksen rakentaa kotitilastaan samankaltainen, ollessan opiskelemassa kieltä Walesissa. Paikka ei ole vielä ollut auki ovin kauaa, koska on ymmärrettävästi paljon, paljon rakentamista tuollaisessa. Alla muutamia omia kuvia paikanpältä:

Laajat oli näkymät ja valtavan pitkät penkit punaisia daalioita/jöriinejä, jotka on jaettu aikojen saatossa kolmesta juurakosta. Kymmenet runkoruusut kukkivat kauniisti, niin runkoruusut kuin jöriinitkin kaivetaan talvisäilöön, on siinä muuten melkoinen urakka. Sivummalla, tammien katveessa on pieni kappelirakennus, jossa voi hiljentyä ja suoda ajatuksen vaikka omille poisnukkuneille läheisille. Aapiskukkokin paimensi siellä kanalaumaansa varsin terhakkaasti mutta hellästi, oli ihana katsoa sen touhuja. Mitä tuosta tilasta vielä tulleekaan ajansaatossa, paljon tunuti ideoita kytevän isännän ja emännän päässä, jäämme odottelemaan mielenkiinnolla.


Onneksi on joitakin aurinkoisiakin päiviä ollut, niin on päiväperhosia päässyt tiirailemaan linssin läpi.
Sattui eräänä iltana silmään aikamoinen möllikin harsokukkien lomassa, ainakin kun tarpeeksi läheltä katsoi, yöperhosen selfie...


Kun nyt sataa ja ropisee, niin lopuksi laitan päivän teemaan sopivan kuvankin,


Toivottavasti vielä joku silmäilee tätäkin blogia, vaikka kovin on harventuneet minun päivitykset, voi olla, että joudun jossain vaiheessa jopa laittamaan jäähylle koko blogin. Mutta ei mennä vielä asioiden edelle, oikein hyvää viikonloppua ja yritetään nauttia pimenevistä illoista ja muusta syksyyn viitaavasta tunnelmasta.


13 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo päivänlilja. Puutarhayhdistys teki retken Kiteelle ja he kävivät myös tuolla Pietarhovissa. Itse en ollut mukana kun seuraavana päivänä oli Avoimet puutarhat. Toivottavasti saat selkäsi kuntoon. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidettiinkin olla juuri avointen päivänä tuolla Kiteellä, oli todellaa "avoin" puutarha, siellä oli kahvia vohveöeiden kera ja sai ostaa vapaan kanan munia ja luomujauhoja. Suosittelen käymään, oma erikoinen tunnelmansa kehen osuu ja uppoo...
   Kiitos, päivä kerrallaan mennään ja onneksi pääsen tarkempiin tutkimuksiin, on entinen leikkaus jo pohjalla.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Upea päivänlilja!
  Työpäivän jälkeen ei kyllä jaksa enää tietokoneella istua, mutta postauksia voi tehdä hissukseenkin. Kivaa blogia lukee mielellään, ilmestyy sitten postaukset usein tai harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin retkussa noihin päivänliljoihin, jalostetummat eivät kuki niin ahkeraan kuin muut, mutta minusta se on juuri se suola kun sitten avautuu mm. tuollainen komeus ja vaikka kestääkin vain päivän. Minun sieluun sopivia:)
   Kiitos rohkaisusta blogin suhteen, olen jo ajatellut että kukaan enää käy;)

   Poista
 3. Komea päivänlilja, joka ei taatusti jätä katsojaansa kylmäksi.
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, minäkin ravasin jatkuvasti kurkkimassa:)kunnes katkesi... vähän samoin kuin pioni 'Buckey Belle'n kanssa.
   Kiitos, kiva kun tykkäsit, instassa lisää.

   Poista
 4. Hienot kuvat, kauniit kukat. Kummallisen möllykän olet saanut kuvaan :) Tosiaan tuo alin kuva on hieno ja ajankohtainen. Saisi jo loppua sateet vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Linssiin osuu kaikenlaista lähiotosta:) Sateet jo alaa tympimään, onneksi juuri nyt paistelee aurinko, kun sankka sumu hälveni.

   Poista
 5. Kyllä täällä on ihana käydä, toivottavasti et lopeta! Ei se haittaa vaikka hissukseen kirjoittelisi. Kaunis päivänlilja sinulla. Aapiskukko on mieletön, tekisi mieli rutistaa tuommoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Sametti Hortensia! Tuo on lääkettä haavoille, kun meinaa mennä vire alaspäin... Aapiskukko on isäntäväen mielestä oikea herrasmies, pitää kurissa laumansa mutta lempeästi, suloinen se on, pakko ensikesänä käydä taas katsomassa.
   Ehkäpä minä silloin tällöin käyn jotain värkkäämässä näille palstoille:)
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 6. samaa mieltä sametti hortensian kanssa. Älä vain kokonaan lopeta, täällä on kiva käydä kylässä.

  VastaaPoista
 7. Voi harmi selkäsi kanssa! Voi kunpa paranisit. Voimia ja parempaa selkää!
  Upean värinen päivänlilja. Ja hieno käyntikohde, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Aivan upea tosiaan tuo punainen päivänlilja.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)