24. helmikuuta 2016

pikkuarpajaiset piha ja piennar -blogissa, melekkein 5 v...

Moikka kaikille lukijoilleni ja mahdollisesti uusille lukijoille!

Arpajaiset ovat kovassa vauhdissa täällä puutarhablogeissa, mutta mahtunee mukaan vielä yhdet, koska olen kohta viisi vuotta pakertanut tätä blogia, saas nähdä kuinka kauan vielä tulee matskua...

Pikkuarvonnassa ainoana pikkupalkintona on Nelson Gardenin yrttisakset, joilla voi kätevästi näpsäistä suun makiaks tuoreesta yrttipuskasta. Sitten on nimietikettejä taimipurkkeihin, joita lienee jo aika monella ja tietenkin kun on kevään alku, niin lajitelma siemeniä, lohenoranssia kiinanasteria, tarhakukonkannusta, 'Lilac Pompom' unikkoa, 'Classic romantic' ruiskaunokkia ja maarianohdaketta. Alla kuva koko bumpsista:


Arvontaan voit osallistua seuraavasti:
- yhdellä arvalla, jos liityt lukijakseni sekä kommentoit postausta
- kahdella, jos olet jo lukijani ja kommentoit postausta

Tällä kertaa arvonnan olen päättänyt pitää vaan lukijoille, uusille ja entisille, joten anonyymit kommentit eivät ole mukana arvonnassa.

Arvonta suoritetaan 20.3.2016, joten nyt on mukavasti aikaa osallistua.
 
Tervetuloa mukaan arvontaan! 

Ps.piti muuten korjata.. melekkein 5 v!! voi tuota laskupäätä..

19. helmikuuta 2016

Kuusi Kuvaa Kesästä -haaste

Kesäfiiliksiä aloin kaivelemaan muistin syövereistä kuvien avulla ja muistui mieleeni Pirjolta saamani kuusi kuvaa kesästä -haaste.

Kuvani ovat hyvin kukkavoittoisisa ja taisipa olla niin, etten kovin paljon ehtinyt kuvailemaan paljon mitään. Olikohan kesä hieman vaisu, ei tainnut paljon aurinkokaan porotella. Kovin myöhäiseen siirtyi monien kasvien kukinta, päivänliljat eivät ainakaan kukkineet kovinkaan rehevästi.

No seuraavaksi kuitenkin otoksia viime kesältä:

Kesän parasta  antia oli puutarhareissu Pohjanmaalle, siitä onkin kesällä tehty postaus täällä. Suuntasimme täältä Itä-Suomesta Raahen lähelle Särkän taimistolle, siitä Kalajoelle, siellä kiva pieni puutarha ja siitä kohti Kokkolaa ja Blomqvistin taimistolle, josta kuva. Yövyimme sekä Kalajoella että Pietarsaaressa. Pietarsaaressakin oli mukavaia puutarhapaikkoja katsella, ajelimme myös seitsemän sillan reitin. Arvatakaas, oliko auton takaosa hieman täynnä monenmoista piipottajaa...

  Kotona pionit alkoivat kukkimaan vasta heinäkuun puolenvälin tienoilla. Nupuissa hauskoja muotoja.

  Metsäänkin ehdin kai pari kertaa, harmillisen vähän, mutta kuitenkin...

Ruusut kuuluvat ilmanmuuta kesän kohokohtiin, kuvassa olevan ruusun nimeä en muista nyt tähän hätään, kyseessä kuitenkin ruukussa kasvava hyvin hennosti vaalenpunaiseen vivahtava valkokukkainen ruusu, kukat ihanasti tiivissä tertuissa. Siellä se kellarissa odottelee ensikesää, toivottavasti.

Oman kylämme arboretumissa, joka osuu kivasti kävelylenkille, kasvaa erikoisuus, jonka nimestä en ole varma.  Jos joku tietää, niin kertokoon:) Tämä piikkilehtinen kasvi on aivan ihmeellinen, lehtien ylä- ja alapinnoilla on pitkin lehtiruotoja teräviä piikkjä, myös runko on piikkien peittämä. Tämän vieressä kasvaa piikkiaralia, pirunkeppi, mutta siinä on erilaiset lehdet ja sen rungossa on paksut piikit.

 Tämän kerrotun tiikerinlijan ostin Tommolan tilata keväällä ja sen kukinta oli mielenkiintoista seurattavaa. Laitoin itusilmuja lavaan syksyllä ensi kesää varten, olisi kivaa saada näitä hieman isompi alue johonkin pientareelle.

Tässäpä pieni katsaus menneeseen, nyt alkaa jo innolla miettimään kevättä ja mitä kaikkea mukavaa sitä tupsahtaakaan kukkapenkeistä. Toivottavasti ei ole kovin paljon tullut pakkasvaurioita, lunta oli melko vähän siinä vaiheessa, kun pakkanen paukkui 30 asteessa.

Hyvää viikonloppua ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!
14. helmikuuta 2016

ystävänpäivän virkistysretki Botaniaan

Talven selkä on taittunut melkoisen hiljaisuuden merkeissä ja niinpä tuli mieleeni houkutella ystäväni parhaimpani pienelle retkelle toisenlaisiin tunnelmiin, tropiikista aavikolle ja kaikkea siltä väliltä.  Ulkona ei oikein ole vielä muuta kuin törröttäjiä ja kai se kesä jo välkkyy jossain aivojen takalohkon vasemmassa nurkassa. Suuntasimme siis Joen kaupunkiin Botaniaan http://www.botania.fi/, ystäväni muistutti jälleen kerran, että kyllä pitäisi sinne Azoreille... tietää mistä puhuu siellä käyneenä...no ehkä joskus sitten. Alla pieni otanta Botanian elämästä ja kaveista.

Juuso ( valkoinen kakadu) oli tapansa mukaan vastaanottamassa kaverinsa ( amatsoni) kanssa vieraita, mutta pahaksi onneksi oli päivätirsojen aika, ei jaksanut ees huutaa "terrrveee!" Silmät lurpotti vaan puolitangossa..Oli siellä monenmoista puuta ja pensasta, perhosiakin jonkun verran. Ei sattunut nyt paras perhosaika. Sinne tuodaan käsittääkseni aika usein kotiloita, jotka kuorituvat puutarhassa ja joskus siellä on niin paljon mitä värikkäämpiä perhosia, ettei meinaa sekaan sopia.Kaakaopuun hedelmiä ja mandariineja.


 
Aavikko-osastollakin oli katsottavaa.


En ole ennen nähnyt kukkivaa rahapuuta.


Olipa mukavaa rupatella ystävän kanssa hieman erilaisessa ympäristössä. Kierroksen jälkeen suuntasimme keskustaan makoisille leivoskahveille uudessa Osuuspankin talossa sijaitsevaan pikkukahvilaan. Oi että oli virkistävää, on se joskus tarpeen tällainen pieni irtaantuminen normaaleista arkisista rutiineista. Iltaa kohti kotonakin oli huisketta, kun muuan erittäin suulas mies toi kuhia, oli saanut niitä verkoilla runsaasti ja sitähän kelattiin sitten suureen ääneen ja erittäin monisanaisesti:) Kaiken kruunasi sukulaisperheen visiitti kolmen pienokaisen kanssa, joista pienin vasta toisella vuodella ja hän ehti sitten aivan joka paikkaan, niinkuin pitää ehtiäkin, mukavaa seurattavaa nuo lapsukaiset<3

No nyt on aika painua pikkuhiljaa yöpuulle ja huomenna sitten taas virkistyneenä työkuvioihin. 

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille, jotka pistäytyvät tällä sivulla;)