3. tammikuuta 2017

Pitkästi aikaa kulahtanut on...

Hei blogiystävät,

pitkästä aikaa sain ajoiksi palata tänne blogin pariin. Pirjolta mökkipuutarhassa oli tullut haaste kuusi kuvaa kesästä ja lupailin jo aiemmin vastata haasteeseen, mutta kun sitä sattuu ja tapahtuu..
Olen kamppaillut koko syksyn selkäongelman kimpussa, kipuillut ja tuskaillut. Nytkään en voi kovin kauaa tässä kirjoitella mutta yritetään kuitenkin... Onneksi vika on löytynyt vihdoin ja pääsen hoitohommiin käsiksi, ei näillä erittäin vahvoilla kipulääkkeillä voi kovin kauaa olla.
No haasteeseen, kukkakuvia ei menneeltä kesältä olekaan kovin paljon, syksyltä enemmänkin, olen innostunut valkokuvauksesta ja sen vuoksi instagram on nyt se foorumi, jonne laitan kuviani, löytyy anslii_  nimellä ja on julkinen, sieltä voi käydä kurkkaamass:) aikaansaannoksiani. Myös facebookissa olen jotain juttua sielläkin, muutamien kanssahan sitä tavataankin sillä foorumilla:)

Valokuvauskurssin antia toukokuulta, keväinen lepänoksa:)Valitettavasti kurssi jäi kesken tämän ongelman vuoksi, jalka sanoi stopin.
Jonkunverran keväällä istuttelin uusiakin kasveja, mm. pitkään haaveilemani hurmaavat alppiruusut (neljä sorttia) ovat nyt pihassani visusti suojattuna pakkasilta. Odotan innolla miten niiden käy. Varjopihaakin suunnittelin ja laitoin alulle, mutta taitaa joutua laittamaan jäitä hattuun sen suunnitelman kohdalle, en uskalla ajatella paljonkaan lisäistutuksia ensi kesälle. En nyt edes muista mitä kaikkea, ainiin, ainakin erilaisia siperiankurjenmiekkoja istuttelin, Tommolan tilalla kävimme taas kukkakaverin kanssa ostoksilla, taisi se takakontti olla tullessa aika täynnä tavaraa. Kesä meni sitten vaan katsellessa ja enimmät rikkaruohot sain vain kitkettyä pois penkeistä.

Touko-kesäkuun vaihteessa pihan reunassa kukkivat kotkanakileijat ja tulppaanit, etualalla omat siemenistä kasvattamani kuolanpionit.

Ihana pioni  Buckeye Belle kukki eka kerran, se oli yksi kesän huippukohdista. Toiset huippukohdat olivat retket Patvinsuon kansallispuistoon ja Vekaruskoskelle Tuupovaaraan, kun vielä jalat kantoivat.

Yllä kuva Suomujärveltä Patvisuon kansallispuistosta.

 Maisemakuvausta Höytiäisen rannalla Kontiolahdessa, siis aivan läheltä kotiani.

 Koskimaisemaa Vekarukselta Tuupovaarasta


Syksyinen patioruusu pääsi sisälle kuvattavaksi myöhään syksyllä, kun täytyi raivata pois tulevan talven alta. 

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille lukijoille hyvää tätä vuotta 2017 ja ehkäpä saan jossain vaiheessa rustattua tänne jotain tekstiä ja kuvia. Luulen, että viimeistään keväällä alkaa polttelemaan vihervarpaita sen verran, että palaan tämän ruudun ääreen:)

Terveisin,


27 kommenttia:

 1. Mahtava kuva Höytiääsen rannalta.
  Toivottavasti selekä saarahan kuntohon.
  Hyvää vuaren jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Tuolla rannassa pistäydyn aika usein katselemassa näkymiä, eri kellonaikaan eri ilmalla maisema on kovin erilainen.

   Poista
 2. Olipa ikävä kuulla selkävaivoistasi, niiden kanssa on helisemässä. Tiedän mitä se on, vähän liiankin hyvin. Hyviä vointeja sinulle ja ennen kaikkea paranemista. Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, kyllä pitkäaikainen, kroonistuva selkävaiva on hyvin hankala kaveri. Täytyy vaan sinnitellä ja toivoa että joku päivä helpottaa.

   Poista
 3. Toivottavasti selkävaivat saavat pian helpotusta.

  Onpa upeat kuvat kotkanakileijoista ja tuosta tummasta pionista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän vaiva helpotu jossain vaiheessa. Kotkanakileijaa on helppo kasvattaa siemenistä kuten muitakin akileijoja. Joskus jos saisin tuohon reunaan oikean sinisen meren:)

   Poista
 4. Onpa harmillista, että sinulla on ollut niin pahoja vaivoja. Toivottavasti kivut hellittävät. Aivan ihania kuvia, tuttuja ja käytyjä paikkoja. Patvinsuo on suosikkipaikkojani. - HYvää tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! En ollut käynyt Patvinsuolla aiemmin ja olin todella mykistynyt paikan upeudesta. Ja niin lyhyen ajomatkan päässä. Jos en enää kykene paljonkaan pihahommiin niin sinne vaan sitten kameran kanssa. :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia olet ottanut. Toivottavasti selkäkivut hellittäisivät. Onnellista alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Melkein voisin verrata että samanlainen mania on tullut kuvaamisesta kuin pihan kasveista, on ihanaa oppia koko ajan lisää.

   Poista
 6. Hienoja kuvia!
  Selkävaivojen kanssa ei ole helppo elää. Eikä niitä kipulääkkeitä todellakaan voi loputtomiin napsia. Hyvä, jos vihdoin saat hoitoa kipuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!
   Kyllähän se oli masentavaa kuulla, että tukiranka on niin huonossa jamassa mutta nyt selvitellään onko mitä tehtävissä ja tehdään voitava, loppujen kans sitten elellään ja sopeudutaan.

   Poista
 7. Toivottavasti selkäkivut hellittävät! Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Niin ovat sinunkin kuvasi, mulla on vielä pitkä matka siihen tasoon:) mutta harjoittelen kovasti ja terapoin itseäni samalla. Kivut jää taustalle.

   Poista
 8. Hyvää uutta vuotta sinulle.
  Onpa lepän oksa kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin harvemmin lepästä voi noin sanoa:) ihanan vihreä.

   Poista
 9. Tervetuloa takaisin tänne blogimaailmaan tauon jälkeen.
  Ihanat värikylläiset kuvat.
  Minä sain selkäongelmiini avun mieheni hankkimalla sisäsoutulaitteella, joita käytetään myös kuntosaleilla. Siis kunnon soutulaite. Kuljin 10 vuotta kiropraktikolla, mutta avun sain vasta soudun aloittamisen myötä.
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 10. Paranemista sinulle! Hyvää vuoden jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Upeat kuvat. Hyvää puutarhavuotta 2017 sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puutarhamyyrä! Samoin sulle!

   Poista
 12. Toivottavasti saat helpotusta ja hoitoa kipuihisi! Pitääkö mennä ihan leikkaukseen? Hyvää tätä vuotta ja paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! En vielä tiedä tarkemmin, kirurgit katsovat saikulla asiaa, en haluaisi leikkaukseen ja todennäköisedti ei menekään siihen mutta tietää sitä että kipuilevaa tulee olemaan tulevaisuus, parempia ja huonompia vaiheita.

   Poista
 13. Hyvää alkanutta puutarhavuotta! Toivottavasti kivut hellittävät ja pääset nauttimaan pihastasi :). Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo kotkanakileija!

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Voi miten kurjaa, että selkäsi on kipeä. Itselläni oli viime kevätpuolella pitkä selkäkipuepisodi, joten minunkin oli pakko ottaa iisisti kesä. Todennäköisesti tulevatkin kesät...Tsemppiä ja toivottavasti tilanne helpottaa <3

  VastaaPoista
 15. Liityin lukijaksi blogiisi. Kannustuksena jatkamiseen, ja toki muutenkin. Hienoja kuvia olet ottanut. Puutarhaan ja valokuvaukseen hurahtaneena ymmärrän, että kumpaakaan niistä on hankala täysipainoisesti harrastaa, jos jalat ja selkä oikuttelevat. Toivottavasti saat avun pian.
  Toisaalta sekä puutarha että valokuvaaminen pitävät pienessä liikkeessä ja antavat tosi paljon. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Tarja - parasta-aikaani.blogspot.fi, Tiina, Riitta Jylhä ihanista ja kannustavista kommenteistanne ja kiiton Riitta, kun tulit lukijakseni. Eiköhän tästä kev''n mittaan "tauti" taltu, odottelen nyt operaatiota ja saan sitten tämän kivun pois. Siitä kuntoutuminen sitten pääsee vauhtiin. Tiedän, että puutarhahommat alkavat heti, kun vaan kynnelle kykenen mutta tietenkin sitten kunnon mukaan ja kirjoittelen tänne blogiinkin sitten toivottavast hieman useammin. Monet siellä tuntuvat jo siemenkylvöjä laittelevan ja kiva sitten lueskella tapahtumia puutarhasaralla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)