15. maaliskuuta 2017

kevään odotusta nietosten keskellä

kirjaimellisesti noin, eikö vaan lie metri lunta tuolla pihassa, viime yönäkin satoi taas lisää.
No, onneksi ilmat lämpenevät ja lumet pikkuhiljaa sulavat pois. Saattaa tapahtua nopeastuikin, koska nyt ei ole pahemin kovia kerroksia välissä, lumi on huokoista ja pehmoista.

Olen vielä sairauslomalla selkäoperaation jäljiltä ja en uskalla edes kovin paljon miettiä kevään puuhia, mutta kun tupsahtelee noita puutarhaesitteitä postilaatikoon, niin minkäs luonnolleen voi, alkaa kutkuttelemaan. Sen olen päättänyt, että yhtään siemenkylvöä en laita, ostan valmiita kukkia tarpeen mukaan. Toivottavasti ei tule isoja tarpeita, ei vielä uskalla hankkia isoja projekteja pihaan. Mutta voin vaan kuvitella ilon, mikä tulee, kun pääsee edes hieman ruopsauttamaan kukkamaata ja katsomaan, mitä sieltä piipottaa. Viimekesän istutuksiakaan en varmaan kaikkia muista edes:) Muistaakseni muutamia jaloängelmiä, siperiankurjenmiekkoja, no kuunliljoja tietysti, sateenvarjolehti lienee erikoisemmasta päästä, uusia pioneja, pensaan alle jotain keltakukkaisia mukuloita, kerrottukukkainen valkoinen kimikki, o..ooo.. nimet ovat kaikonneet jonnekin syövereihin:) Mutta lienee jossain paperilla ylhäällä, toivottavasti.. Hei, ja niitä päivänliljoja, niitä tarttuu mukaan mymälöistä joka kesä. Nyt mulla on instagrammissa kaveri Amerikan maalta, jolla on valtavasti päivänliljoja ja hän laittaa niistä kuvia, arvatkaas kuka kuolaa niille kuville!!! Eihän ne kaikki meillä menesty, mutta mieli tekisi testata. Sieltä ne meillekin tulevat vähitellen myyntiin, kun jalostavat uusia kestävämpiä lajikkeita. Eurooppalaisella päivänliljasivullakin http://www.hemerocallis-europa.euon kaikkea ihanaa mm. :http://www.alacartedaylilies.co.uk/large01.php

Parasta tässä vaiheessa on, kun on valoa ja aurinkoakin jo mukavasti, kevät tulee satavarmasti ja on vielä itselläkin aikaa toipuqa sekä työkuntoon että siihen pihanmylläyskuntoon. Nyt täytyy lopettaa tämä istuminen ja mennä oikaisemaan ruotoa kävellen ja pitkältään, jumppia unohtamatta. 

Mukavaa kevään odotusta näiden talvisten kuvien kera ja palaillaan:)

20 kommenttia:

 1. Upeat talviset kuvat kyllä on lunta paljon, toivotaan että selkäsi parantuu. Mukavaa kevään jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ritva! Samoin sinulle!

   Poista
 2. Hyvää kevään odotusta sinnekin.
  Mahtavat kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, marliska! Hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista
 3. Aika lailla lunta on vielä meidänkin pihalla, mutta kovaa vauhtia kevät lunta ja jäätä sulattaa. Varsinkin tämänpäiväinen auringon lämpö ja viimeöinen vesisade.
  Tämä onkin ihan hyvä aika kuntouttaa selkää. Hyvin ehtii kesästä nauttimaan vähemmälläkin urakoinnilla. Iloa ja valoa kevääseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että pihapuuhien tahdin määrää nyt tuo selän toipuminen, mutta sillä mennään mitä saadaan ja joka tapauksessa jokainen vihreä piipake antaa voimaa, paitsi ne hemmetin vuohenputket, no ne saa adrenaliinit virtaamaan:)Mukavaa kevättä!

   Poista
 4. Sonki ny parasta ottaa rauhallisesti, ettei tuu mitää takapakkia. Aurinkoosta kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset, Navettapiika, samoin sulle!

   Poista
 5. On ihania rauhallisia maisemia. Ihanan paljon lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mummeli puuhamaasta! Lunta piisaa ja lisää näyttää tulevan:)

   Poista
 6. Mukavaa kevättä myös sinulle. Toivottavasti selkä tulee pian kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Kevään tulo auttaa varmasti toipumiseen...

   Poista
 7. Minä muistan viime kesän ostoksesi vieläkin kun ovat niin upeita. Esittelethän sitten niitä meille, esitän vienon toiveen..päivänliljat eivät minulla menesty ollenkaan, joten ihanaa kun saan ihastella kokoelmaasi täällä. Kovasti paranemista selälläsi, kevät tulee ja parantaa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä minä laitan varmasti kuvia päivänliljoista ja toivottavasti jo uudet hankinnatkin tuottevat jotain kuvattavaa.
   Kevät parantaa ja uudet viherpiiperrykset! :)

   Poista
 8. Tsemppiä toipumiseen! Onneksi tässä on vielä aikaa parannella ennen kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset, Satu! Sanos muuta, meillä on vielä lähes metri lunta, joten ei ole kiirettä multahommiin:)

   Poista
 9. Voi ihania kuvia! Kesä tulee ja saamme upottaa sormet multaan. Toipumisia❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riksu! Melkein jo multa tuoksuu vaikka on metri lunta!😁💙

   Poista
 10. Paranemisia sinne!
  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo! Hyvässä vauhdissa on kuntoutuminen, asioille ja kävelylenkeille olen jo päässyt suht mukavasti, hyvä tästä tulee:) Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)